5 december 2015
09:40

IF Marin Väst F01/02

Referat: Pixbo Wallenstam IBF F03 Svart - IF Marin Väst F...

Dagens andra match gick av stapeln direkt efter den första, i samma hall och förhoppningsvis skulle ketchupen räcka till en seger till.

Marin Väst lyckades vi vinna över vid förra mötet och det kändes som om vi kunde göra om bedriften. Den känslan är ju som bekant farlig. Kombinerar man det med stålbadet mot landvetter i matchen innan, så kanske vi är lite för självsäkra. Såklart var vi inte det, denna gången. Spelglädjen höll i sig! Till stor del kan vi tillskriva de stora siffrorna till att Marin Väst började dagen med en avbytare. Det är naturligtvis väldigt jobbigt, för vilket lag som helst, att hålla ihop utan någon riktig vila.

När halva första perioden gått får vi in första bollen. Sedan rullar det på och perioden slutar 5-0. Andra perioden 7-1 och sista 6-0. Det anslöt en avbytare till efter halva matchen och vi rullar på med fullt mannskap. Det blir ojämnt då och vi får imponeras av att de håller flaggan högt och spelar sjyst och rent med bra humör hela vägen.

Men ett par saker är samtidigt intressant.Vi gör många väldigt snygga mål! När det blir lägen hittar tjejerna ofta en pass istället för avslut och sedan ännu en pass och sista tjejen får helt öppet mål! Det hända många gånger idag! Det är ett tydligt kvitto på stor intelligens och samspel. Man hittar varandra med passningar mellan en massa ben i motståndarnas låga försvar och när det fungerar är det väldigt vackert. Det är också intressant att när det finns lite mer tid så blommar spelet ut mer än vanligt.Vi passar runt, ner till backen, över till andra backen och sedan anfall på den sidan. Väldigt moget spel och när vi nu fått till det idag så kommer det snart att sitta i lite tuffare matcher. Det blir också kul att uppleva!